in

Resah Duit Tak Cukup Bayar Yuran. Lepas Buat 2 Amalan Ni, Apa Jadi Seterusnya Amat MENGEJUTKAN

Subhanallah. Berkat Bila Taqwa Meningkat Rezeki Pun Meningkat. Kongsikan.

Resah Duit Tak Cukup Bayar Yuran. Lepas Buat 2 Amalan Ni, Apa Jadi Seterusnya Amat MENGEJUTKAN | Khalifah Mail Online – Nama aku Nurul, pelajar IPTA. Tahun lepas aku pernah alami resah melampau duit tak cukup bayar yuran. Tapi lepas buat 2 amalan ni, alhamdulillah apa jadi seterusnya amat mengejutkan. Subhanallah. Baca dan kongsikan. Semoga bermanfaat.

PTPTN KENA SEKAT

Salam & hai everyone. Ni nak kongsi cerita yang jadi dekat diri aku sendiri. Aku student dari ipta. Peminjam ptptn. Nak dijadikan cerita , masa sem berapa ntah. Ptptn aku disekat sebab dapat bad gpa.

Ya Allah masatu aku dah macam hm nak buat macam mana ni , mana nak cekau duit nak bayar yuran lagi. Nak buat tu nak buat ni all the sem. Yeahh o fcourse aku tk bagitahu my parents about the ptptn sb tk nak susahkan diorang dan aku memang jenis tk suka susahkan makbapak dan tk suka guna duit makbapak.

TERDETIK BUAT SOLAT DHUHA DAN BACA AL WAQIAH

Aku memang buntu. Dan sampai waktu ni aku sedar yang Allah tu ada saat aku susah & senang. Yelakan , mana tak nya saat ni hati berbicara , ” aku kena solat dhuha ” .

Start dari tu , aku solat sunat dhuha. 2 rakaat . Sebelum gerak ke kelas , aku pastikan aku dah tunaikan solat tersebut. Doa sungguh sungguh minta Allah permudah urusan rezeki untuk aku sepanjang sem . Dan lepas maghrib, aku tkpernah miss baca surah Waqiah.

PERKARA MENGEJUTKAN BERLAKU

Tk lama after that, hati aku tergerak nak check balance bank. And guysssssss ,guess what? Balance bank aku ada nilai yang agak banyak.

Aku agak curious , and i do ask my mom , ” umi ada masukkan duit ke ? ” & she replied , ” eh tkda pun , kakak or abang kot ” . Aku tnya kakak & abang and their answered was same to umi.

ALHAMDULILLAH

Tkde bank in duit pun dekat aku. So aku cakap dalam hati , mungkin berkat solat dhuha & waqiah.

At the same time, aku pun ada google tentang cara nak dekatkan rezeki , dan aku jumpa cara yang sama macam aku buat , solat dhuha & surah waqiah after maghrib prayer.

Start dari haritu, aku selalu solat sunat dhuha & amalkan surah al waqiah. Bukan hanya nak dekatkan rezeki dalam kehidupan, tapi sebagai tanda syukur atas rezeki kurniaan Allah. InsyaAllah. Dan dgn amalan beserta usaha aku , alhamdulillah result aku makin baik setiap sem.

So, my advice here is, amalkan lah dua perkara ini insyaAllah Allah akan kurniakan kita rezeki yang tkdisangka sangka. Dan kita tkkan pernah rugi Wallahualam.

Sumber : Nurul via IIUM Confession

Comments

One Ping

  1. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

Comments

comments

Penumpang Bas GEMPAR Dan Berdiri Sepanjang Perjalanan Akibat Diserang “SESUATU”

Wanita Hamil DITIKAM Kawan. Apa Jadi Pada Bayi Dalam Perut Lebih MEMILUKAN