in

Dilema Lelaki Bakal Wife Minta Hantaran RM25k . Cadangan Netizen Buat Dia Terus TERSENYUM

Akhir Zaman. Perkahwinan Halal Disusahkan.

Dilema Lelaki Bakal Wife Minta Hantaran RM25k . Cadangan Netizen Buat Dia Terus TERSENYUM | Khalifah Mail Online – Dalam sebuah page FB Kisah Rumah Tangga, ada seorang lelaki dalam dilema bertanyakan soalan perihal bakal isterinya yang meminta hantaran RM25k. Komen cadangan netizen terus buat dia tersenyum. Puncanya ? Jom baca dan kongsikan.

DILEMA SEORANG LELAKI

Salam min, ada tak cara nak kumpul 25 k dalam masa setahun setengah. Keluarga belah perempuan minta.

Bakal wife tu pun minta, dia kata kalau takda duit tahun dpn, dia cari lelaki lain.

Ramai nak dkt dia. Tp sy syg dia. Kenal dh lama, hati dh ada, tak boleh lepas. Saya kerja gaji 1800 je sebulan. InshaAllah saya bakal cari dua kerja dlm sehari utk cari duit lebih.

Kalau ad lelaki yg ad pengalaman soal ini. Share lah ye. Sy taknak hutg. Tq. Jgn kecam.

JAWAPAN NETIZEN

1. Fb Cik Puan Sri – 1 tahun 6 bulan = 18 bulan. 1 bulan simpan rm 1500. 18 bulan = 27, 000… Buat partime malam untuk tampung perbelanjaan. Gaji siang semua simpan.. no dating2 no tengok wayang..

Tapi akk nak nasihat ni.. nak kawin xya la smpai hempas pulas mcm ni.. sederhana je la.. bukan apa.. silap2 kawin 3 bulan pastu cerai berai.. akk bukan doakan tapi kita xnk jd mcm tu.. kalau dia syg awak.. xde nya dia minta smpai 25k tu.. baik buat deposit beli rumah je dik oiii…

2. Fb Malu2 Rima – Biasanya klu si bakal mertua yg xsuka kn kita mmg akn letak hantaran di luar kemampuan kita.. kalau dia suka kn kita, pasti dia akn permudah kn kita utk mnghalal kn nya.. ntah lh bro.. lu fikir lh sendiri..

3. Fb Sri Ym – 1500 x 18 =27000, Baki RM300 belanja setiap bulan..means RM10 setiap hari, itula duit minyak moto, duit makan, rokok, topup, x de keluar dating selama 18 bln boleh ke?…atau Berniaga burger satay, roti john ke dik mlm2..itu kalu ko still nk kawin ngan dia..

Padahal ngan duit simpanan byk tu boleh beli keta cash (RM5-6k) dan buat downpayment rumah kos rendah (RM10K)…isi brg keperluan penuh 1 umh..lps tu ko cr pompuan lain dik dan kawin dgn baki tue (RM10K).buat kenduri belah pihak..umh ko buat doa selamat sudah….3 benda ko dpt..

4. Fb Sera Midin – Cari lain bro, perempuan kalau betul nak kat kita dia tak akan susahkan kita. Dia thu setakat mana kemampuan kita.

Macam saya, sya tak mtak mhal pun ckup sekdar dia ada susah senng dengan sya. Tggu nanti kawin baru kita cari harta sama2. Ingat kalau betul dia nak kat kita,dia akan perthankan hbungan ni bukan dia dah ugut cari jantan lain.

This women did not worth ur time and money. Trust me. Kau akan jumpa lagi baik. Yang sanggup susah senng dengan kau😊 Ramai yg nak kat dia pun klo prangai cmne xda yg nak hadap bro. Bersyukurlah ada seorg lelaki yg tgh berusaha halalkan dia.

Jangan nak demand sgt. Kalo cntik tapi tak pandai apa pun jngn harap boleh bhagia bro. Masa ni pun dah napak xnak susah. Macm mana nanti nak hadap yg akan dtg😆

Kalau nak jugak perempuan tu,boleh jual pinggang sebelah. Memang tak payah buat dua kerja. Terus dapat lebih dari 25k bro. 25k untuk perempuan, yg laki mcm mane pulak

5. Fb Rozaini – Belum apa2 dah kena ugut bro. Kalau saya, elok cari bakal isteri lain je. Duit memang boleh dicari bro. Tapi tengok gaya maruah bro bakal dipijak ni lepas kahwin. 25K tu elok hantar mak pak pergi umrah dari kejar bakal isteri yang besar kepala.

LAGI CADANGAN NETIZEN



Sumber : KRT

Comments

One Ping

  1. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

Comments

comments

Selalu Dikecam Dunia. Wartawan Dedah 7 SEBAB Pelik Barat Sangat TAKUT Dengan Dr Zakir Naik

Polis Kejar Suspek Lebih 100KM. Apa Yang Berlaku Seterusnya Amat MENGEJUTKAN