in

Polis Kejar Suspek Lebih 100KM. Apa Yang Berlaku Seterusnya Amat MENGEJUTKAN

Adegan Kejar Mengejar Macam Filem. Apapun Tahniah PDRM.

Polis Kejar Suspek Lebih 100KM. Apa Yang Berlaku Seterusnya Amat MENGEJUTKAN | Khalifah Mail Online – Kes bermula selepas Jambatan Pulau Pinang. Adegan kejar mengejar kereta suspek berlangsung sejauh 100KM. Apa yang berlaku seterusnya buat terkejut dan ingin tahu. Tahniah PDRM.

ADEGAN KEJAR MENGEJAR DI PULAU PINANG

ALOR PONGSU – Adegan polis mengejar sebuah kereta sejauh lebih 100 kilometer merentasi Lebuhraya Utara Selatan berakhir dengan penahanan seorang lelaki di Kilometer 181.2 arah Utara, susur keluar Plaza Tol Alor Pongsu, di sini awal pagi tadi.

Insiden itu turut menyaksikan seorang anggota polis dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Pulau Pinang mengalami kecederaan bahu dan lengan kiri setelah kereta dipandu dilanggar kereta suspek yang cuba melarikan diri melalui susur keluar persimpangan Alor Pongsu.

SUSPEK BUAT PEMANDUAN BAHAYA

Sinar Harian difahamkan kejadian berlaku pada jam 1.30 pagi apabila satu kes kejar mengejar di KM 230 Lebuhraya Utara Selatan arah selatan melibatkan beberapa kereta polis dengan sebuah kereta jenis Proton Wira dipercayai bermula dari Jambatan Pulau Pinang.

Kejadian itu menyebabkan polis mengadakan sekatan jalan raya di KM242 Lebuhraya Utara Selatan susur keluar Kuala Kangsar.

Semasa sekatan dibuat, difahamkan kereta dinaiki suspek cuba meloloskan diri memasuki lorong Smart Tag sebelum membuat pusingan U bagi menghala semula ke utara.

Ibarat adegan filem ‘Polis Evo’, polis kemudiannya membuat penutupan sepenuhnya jalanraya di KM 178 Lebuhraya Utara Selatan arah utara, namun tindakan itu seakan-akan dihidu suspek yang akhirnya cuba melarikan diri melalui susur keluar persimpangan tol Alor Pongsu.

SUSPEK AKHIRNYA BERJAYA DITAHAN

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kerian, Superintendan Omar Bakhtiar Yaacob mengesahkan kejadian itu.

Beliau berkata, setelah membelok ke susur Alor Pongsu, kereta saspek terus melanggar palang di Plaza Tol Alor Ponsu dan selepas itu membelok ke simpang kiri.

Menurutnya, kereta dinaiki suspek kemudiannya terbabas dan masuk ke dalam parit lebih kurang satu kilometer dari jarak plaza tol tersebut sebelum ditangkap serta merta oleh anggota polis yang mengejarnya.

Sumber : Sinar Harian

Loading...

Comments

One Ping

  1. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

Comments

comments

Dilema Lelaki Bakal Wife Minta Hantaran RM25k . Cadangan Netizen Buat Dia Terus TERSENYUM

Viral Kereta “HANTU” Di Singapura. Ini Video Yang Ramai Orang Cari Nak Tengok