in ,

SUBHANALLAH. Batu Gergasi Berdiri Di Atas Batu Kecil. Saintis Dedah Teori Yang Buat Ramai Terkedu.

Tiada Yang Mustahil Di Dunia, Hanya Dengan Izin Allah SWT. Subhanallah Maha Suci Allah.

SUBHANALLAH. Batu Gergasi Berdiri Di Atas Batu Kecil. Saintis Dedah Teori Yang Buat Ramai Terkedu. | Sejak dijumpai awal 1900, jutaan pengunjung terkesima melihat batu gergasi berdiri di atas batu kecil. Selepas lama buat kajian, ini teori mengejutkan buat ramai tak sangka. SUBHANALLAH. Ada video.

KEAJAIBAN BATU GERGASI DI ATAS BATU KECIL DI UK

Video ada di hujung artikel. Terletak di Brimham Moor di North Yorkshire, United Kingdom, terdapat pembentukan batu yang terbentuk daripada hakisan selama ribuan tahun. Namun di antara batu batuan tersebut, ada sebongkah yang paling mengagumkan adalah Idol Rock.

Kenapa batu ini begitu istimewa? Lihat bentuknya. Batuan monolot yang dianggarkan mempunyai berat 200 tan ini berdiri kukuh secara seimbang di atas batu kecil berbentuk piramid.

Idol Rock dengan ketinggian 4.5 meter. Batuan yang seolah menentang hukum fizik itu membuatkan para pengunjung travel kagum atas keindahannya.

Idol Rock juga dikenali dengan nama The Druids Idol atau The Druid s Writing Desk. Gambar Idol Rock telah tersebar di internet selama bertahun-tahun dan ramai orang menganggapnya sebagai satu penipuan.

Hasil Siasatan Saintis

Sedangkan Idol Rock benar-benar nyata dan merupakan bukti bahawa itu adalah hasil karya alam.

Daerah Brimham Moor sendiri memang dianggap sebagai salah satu persekitaran yang ajaib di sana. Selama era kepimpinan Victoria, puluhan batu dengan bentuk luar biasa terbentuk di sana.

Walaupun ramai orang mengatakan ada kekuatan ajaib di sana, namun pada abad ke-20, para pakar menyedari dan menjelaskan bahawa Idol Rock sebenarnya terbentuk dari hakisan selama 18000 tahun yang berterusan.

Subhanallah. Tiada yang mustahil bagi Allah. Jangan lupa SHARE ye. Terima kasih.

Video Idol Rock Di Brimham Moor UK Yang Mengejutkan Ramai. Boleh Klik Gambar

Atau kalau tak boleh. Klik Sini >> https://www.youtube.com/watch?v=ZDegDVMUzo8

Sumber: Khalifah Mail Online

Loading...

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

Comments

comments

Bayar RM5 Juta Kepada Arul Kanda. Ini Jawapan Balas Najib Buat Ramai Tak Sangka

Dibambu Teruk Pembangkang. Ini Jawapan Balas Syed Saddiq Terhadap KJ Buat Parlimen Tergamam.